Press "Enter" to skip to content

Teknologia , Uusimmat

Uusi vientituote: yt-neuvotteluautomaatti

Ratkaisun ydin on ohjelmasilmukka, jossa yrityksen neljännesvuositulos ja palkanmaksujärjestelmä on kytketty toisiinsa. Kyseessä saattaa olla suurin tekninen läpimurto sitten kumiteräsaappaiden.

Automaattisesta henkilöstökustannusleikkurista kertoi ensimmäisenä harmaaseen slipoveriin pukeutunut mies kaakkoissuomalaisen pikaruokaravintolan tuulikaapissa.

Johtajarobotin keskusyksikön rakenteessa on hyödynnetty perinteisiä Suomen olosuhteissa toimiviksi havaittuja ratkaisuja. Vasemmalla näkyvä johto kytketään robotin päähän, jolloin se pystyy tuottamaan puhetta.
Yt-neuvotteluautomaatin prosessia voidaan ajaa sähköttömissä oloissa myös kevyellä polttoöljyllä.

“Laitteen perustana on nerokas prosessin takaisinkytkentään perustuva ohjelmistosovellus. Idea syntyi, kun katselin paperitehtaalla pituusleikkuria”, kuvailee nimettömänä pysyttelevä mies, joka paljastaa työskentelevänsä paikallisen suuryrityksen taloushallinnossa vanhempainloman sijaisena.

Excel-simulaatio alkaa
haarukoida palkkakustannuksia

“Muutaman kokeilun jälkeen lopullinen ratkaisu valmistui kansalaisopiston iltakoodauskurssilla pikavauhtia. Tappiollinen tulos käynnistää automaattisesti excel-simulaation, joka vähentää palkkakustannuksia asteittain, kunnes yrityksen tulos on jälleen positiivinen.”

“Tämän jälkeen järjestelmästä lasketaan keskipalkkaa käyttäen vähennettävää summaa vastaava henkilömäärä. Irtisanottavat henkilöt voidaan valita satunnaisesti tai haluttaessa nimen, sukupuolen, syntymävuoden (oletusasetuksena 1966 tai aiempi) tai muun soveltuvan kriteerin perusteella”, mies lisää.

Irtisanottaville lähetetään automaattisesti e-kirje ja tekstiviesti irtisanomisesta sekä työtodistus. Toimihenkilöt saavat lisäksi kierrätettävän palautuslaatikon kannettavaa tietokonetta ja työsuhdeauton avaimia varten.

Mahdollistaa irtisanomiset
jopa ilman ihmistyövoimaa

“Koko prosessi voidaan ajaa täysin miehittämättömästi. Se voidaan myös helposti ulkoistaa kolmannelle osapuolelle. Työn alla on kokonainen yt-neuvottelumoduuli, joka hoitaa mm. sisäisen ja ulkoisen tiedotuksen ja tulostaa etukäteen tarvittavat palaveripöytäkirjat päätöksineen”, määräaikaisen toimihenkilön lounasseuraan liittynyt niinikään nimettömänä pysyttelevä henkilöstöpäällikkö iloitsee.

Innovaation merkitystä kuvaa se, että vaikka vapaaehtoiset henkilöstöedut, kuten aloitepalkkiot, eivät yleensä koske vuokratyövoimaa, yrityksen hallitus on johtoryhmän esityksestä tehnyt poikkeuspäätöksen. Palkitsemisestaan silminnähden liikuttunut keksijä kertoi ostaneensa juuri tilille tulleella aloitepalkkiolla rullakebabin riisillä, kupin kahvia santsimahdollisuudella sekä harkitsevansa vielä kahden irtokarkin hankkimista jälkiruoaksi.

Keksinnöllä arvellaan olevan merkittävää vaikutusta työn tuottavuuteen ja sitä kautta koko Suomen kansantalouteen. Prosessille on haettu patenttia Euroopassa ja USA:ssa, joissa päämarkkinoiden uskotaan olevan.

Teksti: Jalmari Aalto, maakuntakirjeenvaihtaja


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2019 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.