Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta , Uusimmat

Työntekijän kalenterista löytyi vapaata työaikaa

Työntekijä epäilee havainneensa kalenteristaan ajanjakson, jota ei ollut varattu mihinkään palaveriin. Tapaus sattui Tampereella torstai-iltapäivänä, mutta se ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Monesti töissä saa heti aamulla tarttua ripeästi toimeen ja olla rohkea suunnannäyttäjä
Tamperelaisyrityksessä havaittiin edellinen vastaavanpituinen palaveriton ajanjakso viimeksi vuonna 2002.

“En ollut uskoa silmiäni”, hallintotehtävissä kahdeksan vuotta työskennellyt Mikko Mäkinen kommentoi pöytäkalenteristaan kohtaamaansa näkyä.

“Vanhemmat työntekijät ovat kertoneet tällaisia asioita, mutta pidin heidän juttujaan satuna.”

Mäkinen ei häkellykseltään pystynyt päättämään, miten hän käyttäisi tyhjän ajan. Niinpä hän tyytyi istumaan hiljaa huoneessaan.

Kollegat havaitsivat reilut 30 minuuttia myöhemmin käytävältä, että työtoverilla ei ollut kaikki kohdallaan. He päätyivät pikaisen neuvottelun jälkeen lykkäämään oman työajansuunnittelukokouksensa alkua ja hälyttivät paikalle ammattiapua.

“Kiinnitin huomiota siihen, että Mikko hengitti syvään ja selvästikin keskittyi oman hengityksensä tarkkailemiseen”, asiakaspalvelulinjan kehittämistoimintojen vastaava esimies Mika Toivonen sanoo.

“Oli varmaan aivan hilkulla, ettei hän kokenut ruumiistairtautumista.”

Yrityksen ensiapu- ja laadunhallintajärjestelmäkurssin vastikään suorittanut Toivonen ryhtyi ripeisiin elvytystoimiin: työtovereidensa avustuksella Mäkinen saatiin kannetuksi omassa tuolissaan naapurihuoneen palaveriin ja hänet saatiin osallistumaan yrityksen tavanomaisiin rutiineihin jo neljännen Powerpoint-dian kohdalla.

“Muiden tavoin hän kaivoi taskustaan puhelimensa ja ryhtyi selaamaan sähköpostejaan.”

Henkilöstöpäälikkö Maarit Ällö pahoittelee tapahtunutta.

“Meillä on selvästi vielä tekemistä työelämän kehittämisessä. Otamme käyttöön elektronisen yhteiskalenterin mahdollisimman pian ja varaamme vastaavat aukot uuteen kehitysprojektiin”, Ällö toteaa.

Teksti: Aimo Niironen, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittaja

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.