Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Lapsiperhe sai viisi ystävää

Pääkaupunkiseudulla asuva lapsiperhe sai viisi ystävää sunnuntaina. Helsingin Hakaniementorilla lapsiperheen ystäviksi ryhtyivät Kokoomus, Vasemmistoliitto, Sdp, Keskusta ja Perussuomalaiset.

Ystävyys huipentui metroaseman Hakaniementorin uloskäynnin lähettyvillä, missä viiden puolueen kuntavaaliehdokkaat ojensivat lapsiperheen isälle ja kolmevuotiaalle tyttärelle ilmapallot. Lapsiperhe oli onnellinen, koska koskaan aiemmin kenelläkään sen jäsenellä ei ollut ollut yhtä aikaa viittä kaasuilmapalloa.

“Eräänä vappuna 1970-luvun alussa minulla oli kaksi kaasupalloa, mutta toinen niistä karkasi parvekkeen ovesta”, lapsiperheen isä muistelee. “Pallo oli iso ja väriltään vihreä.”

Tästä syystä isä metsästi katsellaan Hakaniemen sunnuntaimarkkinoilla ensimäiseksi Vihreän liiton vaalikojua. Lähinnä metroaseman sisäänkäyntiä lapsiperheen kanssa ystävystyi Kokoomus. Keskusta ja Stadin demarit päivystivät myös näköetäisyydellä.

Perussuomalaisten ja Vasemmistoliiton kojujen luokse lapsiperhe joutui ottamaan miltei kolmekymmentä askelta. “Se oli vaivalloinen rupeama, semminkin kun olimme jo ennen Hakaniementorille saapumistamme joutuneet tekemään kuntarajan ylittävän vaivalloisen matkan”, lapsiperheen isä toteaa.

Tästä huolimatta perussuomalaisten Olli Sademies ei lämmennyt edes Helsingin ja Vantaan yhdistämiselle, laajemmista pääkaupunkiseudun kuntaliitoksista puhumattakaan.

“Jo Helsingin kokoinen kaupunki on hankala hallinnoida”, Sademies kiteytti solmiessaan ilmapallon narun lapsiperheen vaunujen kädensijaan.

Vasemmistoliiton ystävyys lyhytaikaisinta

Vasemmistoliiton ystävyys lapsiperheen oli kaikkein lyhyin. Se kesti noin sata minuuttia. Puolueen kaasupallo räjähti perheen olohuoneessa pian sen jälkeen, kun isä ja tytär olivat kotiutuneet Hakaniemen-retkeltään.

Perheen valmistautuessa nukkumaan sunnuntai-iltana neljän puolueen lahjoittamat pallot olivat vielä hyvässä kunnossa leijaillen kattoa vasten. Uutissirkus tarkkailee kaasupallojen tilaa kuntavaalien alla päivittäin.

Seuraa vaalipallojen tilaa


Be First to Comment

Leave a Reply

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.