Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Kim Jong-un vieraili salaa Pyhäjoella

Pohjois-Korean johtajan katoaminen sai lisäselityksen sunnuntaina, kun Kim Jong-un nähtiin Pyhäjoella Fennovoiman voimalahankkeen laajennetussa rahoittajakaronkassa.

Rakastettu johtaja
Kim Jong-un tarkasteli Suomen ja Pohjois-Korean ydinyhteistyömahdollisuuksia ennen kuin siirtyi tutustumaan Pyhäjoen kyläkeskukseen.

Vierailun isäntänä toiminut elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) vaikutti silmin nähden tyytyväiseltä vierailun antiin. Diktatuuristaan ja epävakaudestaan tunnetun valtion kytkeminen ydinvoimalahankkeeseen kirvoitti kuitenkin runsaasti kysymyksiä.

“Olemme kiitollisia siitä, että Rakastettu Johtaja Un vastasi kutsuumme ja voimme näin olla edistämässä uuden pohjoisen ulottuvuuden syntymistä”, Vapaavuori perusteli.

“On luonnollista, että Pohjois-Korea luetaan Suomen sisämarkkina-alueeksi yhtenä Pohjoismaista”, Vapaavuori jatkoi. 

Pohjois-Korean tiedottajan mukaan vierailu Suomessa kesti reilun viikon, jona aikana Kim Jong-un osallistui muun muassa retriittiin, sai lapinkasteen ja tapasi joulupukin sekä kokeili korvavalon tehoa kaamosmasennukseen.

“Olemme olleet erittäin vaikuttuneita suomalaisesta vieraanvaraisuudesta ja ennakkoluulottomuudesta”, vahvistaa Pohjois-Korean atomienergiateollisuudesta vastaava ministeri Ri Je-son.

“Ydinenergia ja muut ydinreaktioon liittyvät hankkeet ovat keskeisiä Pohjois-Korean omavaraisuutta tukevassa politiikassa”, Je-son täsmentää. 

Kim Jong-un tutustui myös
suomalaisiin perinneruokiin

Voimala-alueelta valtionpäämiehen delegaatio jatkoi Pyhäjoen kyläkeskukseen, jossa Johtaja un nautti lounasta Ritvan Baarissa. Ravintoloitsija Ritva Suotsalmi ei ollut aluksi tunnistaa itsepalvelutiskilleen saapunutta arvovierasta.

“Katsoin, että onko Järvisen Pentti vaihtanut kampausta ja lainannut poikansa aurinkolaseja”, Suotsalmi kertoo.

“Tunnistin Kim Jong-unin Twitterin uutiskuvista ja kuiskasin nimen Ritvallekin”, sanoo baarissa tet-harjoittelijana toiminut Abdulle Jimale.

“Pohjois-Korean johtaja tilasi lihapiirakan kahdeksalla nakilla, kananmunalla ja kaikilla mausteilla sekä kevytkolan.” 

Kim Jong-unin epämuodollista vierailua Ritvan Baarissa suojasi ulkona kolme Pasi-panssariajoneuvoa ja kaksi NH90-helikopteria. Kuusitoista puolustusvoimien erikoisyksikön taistelijaa oli sijoitettu strategisiin paikkoihin baarin sisätiloissa.

“Olihan se tunnelma baarissa tavallista tiiviimpi”, kommentoi pajatson luota tavoitettu nimettömänä pysytellyt asiakas tapahtumia jälkikäteen.

Saamiemme tietojen mukaan Kim Jong-unin Suomen-vierailu päättyi myöhään sunnuntaina.

Teksti: Niilo Mattson, maakuntakirjeenvaihtaja

Muutkin aviisit kiinni ytimessä:
HS 15.10.2014: Fennovoiman uusi toimitusjohtaja: Kotimainen omistajuus edistyy syksyn aikana
HS 15.10.2014: Venäläinen reaktori pelotti päättäjiä
Yle 14.10: Pohjois-Korea: Kim Jong-un palasi julkisuuteen 40 päivän jälkeen

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.