Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Virkamies yllättyi: Porissa ei asutakaan maakuopisssa

Porin hätäkeskuslaitokselle tarjoaman vuokranalennuksen innoittamana valtionhallinnon virkamies perehtyi kaupungin elämäntapaan lähes viiden minuutin ajan.

Pori, rautatieasema, talvi
Porin positiivinen elämää huokuva ilmapiiri tempaisee useimmat kaupunkiin ensi kertaa saapuvat ihmiset mukaansa heti rautatieasemalla. Samoin kävi hätäkeskuslaitoksen virkamiehellekin.

“Valtion tasolla Porin alueesta ja Satakunnasta on oltu kiinnostuneita viimeksi Porin suuren palon aikana vuonna 1852. Kaupungin uusin tarjous laskea hätäkeskuslaitoksen vuokraa yli 20 prosenttia houkutteli minut tutustumaan henkilökohtaisesti alueen elämään”, virkamies kirjoittaa muistiossaan.

Virkamies kertoo saaneensa sihteeriltään VR:n lipun nk. taajamajunaan, jolla Satakunnan liikenne hoidetaan. Maayhteydet, joita tietämättömämmät kutsuvat myös termillä tie, ovat alueella liian huonokuntoiset lasketulla jousituksella varustetuille pääkaupungin henkilöautoille.

“Taajamajuna oli yllättävän mukava. Karjaakaan ei kuljetettu samassa vaunussa”, virkamies jatkaa.

Perillä Porissa odotti yllätys: betonista tehtyjä taloja, jotkut jopa kerrostaloja.

“Kaupungin infrastruktuuri teki kuitenkin gps-navigaattorin hyödyttömäksi runsaslukuisten yksisuuntaisten katujen takia, joten estyin syvällisemmistä yrityksistä tutustua Poriin.

“Käytännössä kurkistin rautatieaseman vierustalta kaupunkiin päin”, virkamies kuvailee matkamuistiossaan, joka on julistettu salaiseksi.

Kysymyksiin mahdollisuudesta asua Porissa ihmisten tavalla virkamies vastaa muljauttamalla silmiään kohti takaraivoa. Valtionhallinto viittaa hänen selvityksensä tuloksiin kintaalla. Myös sisäministeri Päivi Räsänen on jo ehtinyt tehdä asiasta omat johtopäätöksensä, jotka ovat Porille myönteiset.

Porin kaupunginhallitus harkitsee, voisiko se hätäkeskuslaitoksen siirtoa seuraavalla vaalikaudella jälleen harkittaessa vuokranalennuksen sijasta ehdottaa vaihtoehtoa, jossa kaupunki maksaisi laitokselle siitä, että se sijaitsee Porissa.

Teksti: Kai Virtanen, maakuntakirjeenvaihtaja

Lue Uutissirkuksesta myös:
20.1.2012: Saunoja loukkaantui vakavasti Porissa
11.8.2011: Katuvalot syttyivät yllättäen Porissa

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 25.9.2014: Räsänen: Hätäkeskuslaitoksen hallinto pysyy Porissa
SK 24.9.2014: Hätäkeskuslaitos esittää: Toiminta voisi jatkua kahdellakin paikkakunnalla
SK 22.9.2014: Pori tarjoaa hätäkeskuslaitokselle vuokra-alea
SK 15.4.2014: Aito kuoppa-asumus Kuukkariin
Wikipedia: Porin palo

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.