Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet

Vahva epäily: mies naamioitui astaloksi vappumarssilla

Poliisi otti vappuna kiinni miehen, jota se piti naamioituna astalona. Nyt poliisi kertoo, ettei mies liittynyt anarkistien mielenosoitukseen.

Ihmisiä kuorma-auton lavalla
Arkistokuvamme marssijoiden naamiointi ei viittaa astaloihin, joten näitä henkiöitä ei ole pidätetty.

Poliisi aikoo palauttaa haltuun ottamansa miehen. Poliisi katkoi osan miehen raajoista saadakseen hänet mahtumaan partioautoon. Katkaistut raajat korvataan.

Poliisin vappupäivän toiminta toiminta ehti nostattaa hurraa-huutoja sekä osassa kansaa että poliisin ylintä johtoa. Myös pidätettynä ollut mies itse suhtautuu poliisin toimintaan myönteisesti.

“Poliisi on pakkoraossa. Jos se ei toimi, se saa kritiikkiä, ja jos se toimii, se saa kritiikkiä. Uhkien näkeminen kaikkialla ja sen mukainen toiminta on poliisille kuitenkin ainoa tapa perustella omat määrärahansa ja päästä lähivuosina käsiksi esimerkiksi passeja myönnettäessä kerättävään sormenjälkirekisteriin”, nimettömänä pysyttelevä mies sanoo.

“Kun suurin osa maamme poliisitoimesta liittyy humalaisten paimentamiseen, on varmasti virkistävää, että viranomaiset pääsevät harjoittelemaan muuntyyppisillä uhkakuvilla edes kerran vuodessa tai parissa – semminkään kun vappuna nuo juoppopuuhat eivät yleensä aivan heti lopu.”

Poliisi uskoi miehen olleen aikeissa käyttää itseään lyömäaseena.

“Kyllä se on poliisin käsitys, että se mahdollisuus oli olemassa. Ja se vaikuttaa tietenkin, minkä ikäinen epäilty henkilö on ja miten hän on pukeutunut silloin kun häntä astaloksi epäillään”, poliisiylijohtaja Mikko Paatero kiteyttää.

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 2.5.2014: Poliisi pahoittelee toimintaansa vappumarssin yhteydessä
Hs 2.5.2014: Sisäministeri ei näe tarvetta selvittää poliisin toimia vappumarssilla


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.