Press "Enter" to skip to content

Kulttuuri

Suomalaisseurue jakoi ravintolalaskun tasan

Kuusihenkinen matkailijaryhmä maksoi 300 euron laskunsa siten, että kunkin osuus oli 50 euroa. Asian havaitsi ensimmäisenä Espanjan Aurinkorannikolla työskentelevä tarjoilija.

Masan baari Torremolinosissa.
Ikivanhan arkistokuvamme esittämä Torremolinosissa sijaitseva fuusiokeittiö ei liity tapaukseen.

”Porukka tuli päivälliselle ja nautti alkupalat, pääruuan, jälkiruuan ja aimo määrän ruokajuomia”, kertoo tarjoilija Manuel Gonzales Malagan lähistöllä.

”Kun vein pöytään laskun, arvelin, että ehdin rahoja odotellessa mitä mainioimmin siivota ravintolan, käydä tapaamassa tätiäni, tankata auton ja katsoa televisiosta jalkapallo-ottelun, mutta suunnitelmani menivät mönkään. Kun laskun aika tuli, porukka katsahti ohimennen kuittia. Sitten kukin heitti pöytään 50 euron setelin.”

Kolmisenkymmentä vuotta ravintola-alalla työskennelleen Gonzalesin mukaan tapauksen tekee erityisen merkittäväksi se, että se, että laskun loppusumma oli vain 286 euroa.

”Milloinkaan aiemmin ei ole tämmöistä tullut vastaan. Yleensä kun vastaavalle seurueelle vie laskun, koko porukka kumartuu tutkimaan kuittia, keskustelee yhä voimistuvammin äänenpainoin siitä, kuinka paljon kukin on syönyt ja juonut ja vaatii lopulta erittelemään laskun jokaiselle ryhmän jäsenelle erikseen.”

Myös seurueeseen kuulunut Veli-Uolevi Marttila, 68, vahvistaa tapauksen.

”Siinä oli mukana yksi semmoinen aika vahva johtajapersoona, joka sitten jotenkin alitajuisesti ohjasi meidän muidenkin toimintaa”, Marttila harmittelee.

”Se tippikin sitten vielä jätettiin, 14 euroahan siitä tuli!”

”Kerran aikaisemmin minulle oli Suomessa käydä miltei samoin, kun kaikki olivat syöneet jokseenkin identtiset lounasannokset. Muutaman kymmenen sentin heitoista siinä oli kyse, mutta eniten jäi kaivelemaan se, että käteispotin meiltä muilta koonnut tyyppi höyläytti koko silloisen 39,30 euron laskun loppusumman bonukset omalle bonuskortilleen.”

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.