Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Raitis kalastaja jäi tehovalvonnan haaviin Kittilässä

Harvinaislaatuinen tapaus sattui tehostetun kalastuksenvalvonnan aikana viime viikolla Kittilän Palovaarassa.

Vapa ja viehe
Ulkopaikkakuntalainen mies tunnusti heitelleensä Lottoa pelkän kivennäisveden voimalla Kittilässä. Arkistokuvamme viehe ei liity tapaukseen.

“Kalastuksenvalvojamme yhytti ulkopaikkakuntalaisen miehen keskellä päivää itse teossa, kalastamassa täysin selväpäisenä entisen Palovaaran uittolanssin alapuolella”, Ounasjoen kalastusalueen valvonta- ja katiskapäällikkö Raimo Alamaunu kertoo.

“Siellä mies seisoskeli rantakivikossa, heitteli Lottoa ja tunnusti kalastaneensa useamman tunnin pelkän kivennäisveden vaikutuksen alaisena. Luvatkin olivat kunnossa”, Alamaunu hämmästelee ja osoittaa kartalle merkittyä tapahtumapaikkaa.

“Nämä tapaukset ovat kuitenkin hyvin harvinaisia, edellisen kerran vastaavaa sattui joskus 90-luvun loppuvaiheilla.”

Miehen motiivi selvänä kalastamiseen ei paljastunut, mutta useat teoreetikot ovat kiinnostuneet aiheesta.

“Kalastuksessa korostuu läheisyys luontoon, irtiotto arjesta ja hetkeen keskittyminen. Vähemmästäkin on tartuttu pulloon, vähintäänkin keskiolueen, kun olemme joutuneet altistumaan omille ajatuksillemme siinä kaiken rauhan keskellä”, Suomen Vapaa-ajankalastajien alueyhdistysten keskusliiton toiminnanjohtaja Urho Tikkakoski analysoi.

Tehovalvonnan jälkeen tilanne on rauhoittunut ja Kittilän kalastuskunnan alueella harrastaminen palautunut normaaliksi.

“Jokirannoilta kantautuu iloinen naurunremakka, jallupullot kilisevät ja saalismääriä liioitellaan tuttuun tapaan”, tietää kertoa Eino Jussila, perhokalastaja ja Levin kansallispuiston eräopas.

Teksti: Heimo Erkinharju, maakuntakirjeenvaihtaja


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.