Press "Enter" to skip to content

Talous

Tuntematon marjastaja käytti häikäilemättömästi jokamiehenoikeuttaan

Eteläsuomalainen metsänomistaja epäilee tuntemattoman naisen poimineen vadelmia ja mustikoita hänen mailtaan. Omistaja havaitsi tapahtuneen viime viikonloppuna.

“Huomasin, että hakkuuaukean laidalla vadelmapensaiden alla oli tavanomaista vähemmän pensaista pudonneita mädäntyneitä marjoja”, metsänomistaja Veijo Näkäräinen kertoo.

Horisontissa siintää metsää, metsää ja metsää
Metsänomistajan mukaan kuvaan merkityn maa-alueen luoteislaidalta on todennäköisesti hävinnyt marjoja, koska niitä ei loju mädäntyneinä varvikossakaan.

“Kun vielä näin, että muutaman pensaan alle ei ollut kasaantunut ainoatakaan vadelmaa, tuumailin, että jokin tässä nyt ei nyt kyllä ole kohdallaan.”

Näkäräinen kyseli asiasta ABC:llä kahvilla käydessään ja sai selville, että kaksikin silminnäkijää oli havainnut tuntemattoman naisen, joka ilmeisesti oli täysin häikäilemättömästi ryhtynyt hyödyntämään jokamiehenoikeuttaan.

“Tämmöistä ei kyllä tietääkseni aiemmin ole meidän metsissä sattunut kuin kerran”, Näkäräinen sanoo.

“70-luvun puolivälissä isoäitini serkku tuppautui miehensä kanssa maillemme, mutta isoisäni ajoi heidät pois ennen kuin heidän ämpärinsä pohja ehti peittyä. Poimurin kanssa olivat vielä tulleet sitäpaitsi.”

Joka vuosi Suomen metsien marjasadosta katoaa lähes kymmenen prosenttia marjanpoimijoiden ahneuden seurauksena. Tilanne on erityisen hankala niillä alueilla, joilla joku toinen on ehtinyt kerätä marjat ennen häntä, joka kiinnittää asiaan eniten huomiota.

Aiheesta muissa aviiseissa:
ESS 5.8.2013: Huippupoimija tienaa parissa kuukaudessa kymppitonnin
TS 5.8.2013: Ennätysmäärä thaimaalaisia poimijoita Suomessa


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.