Press "Enter" to skip to content

Kotimaa , Kulttuuri

Kylmä kevät jarruttaa koirankakkakeskustelua

Lumipeite on viivästyttänyt koirankakkahavaintojen tekoa eri puolilla maata. Pahimmin kakkakeskustelu on myöhässä pääkaupunkiseudulla.

Yleensä kevään ensimmäiset pökälehavainnot tehdään Etelä-Suomen runsaskoiraisista lähiöistä, joiden kevyen liikenteen väyliltä kakat ovat perinteisesti nousseet yleisönosastoihin jo helmikuussa.

Koirankakkakeskustelu on viivästynyt eniten maamme etelärannikolla. Niin myös tässä provoolaisessa puistossa.
Koirankakkakeskustelu on viivästynyt eniten maamme etelärannikolla. Niin myös tässä porvoolaisessa puistossa.

Parhaiten koirankakkakeskustelun todellista käynnistymistä indikoivat lapsiperheille tutut kurahousut.

“Kurahousujen lahkeiden lenkit kulkevat kumisaappaan pohjan alta. Näin ne keräävät ensimmäisenä sulavan lumihangen alta paljastuneet pökäleet”, Uutissirkuksen keskustelu- ja koirankakka-asiantuntija Uolevi Ahonen arvioi.

“Kakkaa liiskaantuu helposti myös lastenvaunujen pyöriin, joista se havaitaan asuntoon leviävän hajun perusteella puolen yön tienoilla, jos vaunut on pysäköity eteiseen.”

Ahosen mukaan lapsiperheiden vanhemmat ovat liian uupuneita tuodakseen asiaa esille missään, mutta heidän havaintojensa ajankohta osuu yksiin koirankakkakeskustelun huipun kanssa.

Väärät kakkahavainnot
täyttävät yleisönosastot

Aiempien vuosien kakkadebatti on osoittanut, että yli kolmesataa prosenttia suomalaisista koiranomistajista kerää lemmikkiensä jätökset poikkeuksetta pois ulkoilutusreiteiltään.

Läheskään kaikki yleisönosastoissa tai nettikirjoituksissa mainitut koirankakat eivät ole lähtöisin koirista. Silti ne vievät joka kevät palstatilaa ja aikaa keskustelijoilta.

“Jäniksen, ketun, hirven, peuran, rotan, pelto- ja metsähiiren, kärpän, maamyyrän, vesimyyrän, majavan ja jopa karhun ja suden jätökset sysätään yleisönosastossa epäröimättä minun Moppeni syyksi”, sanoo Moppeaan naapurinsa portinpylvään vieressä ulkoiluttava mies, joka korostaa, että ei ota valituksia millään tavoin henkilökohtaisesti.

“Metsäpoluilla voi helposti tallata ihmisenkin kakkaan. Sen tunnistaa helpoiten siitä, että ulosteen lähistöllä on paperia.”

Tyypillinen koirankakkakeskustelija on yksinäinen mies, joka ei kävellessään tuijota kenkiensä kärkiä. Normaalikeväinä keskustelu huipentuu vappuun mennessä, mutta tänä vuonna se saattaa jatkua kesäkuun alkupäiviin asti.

Aiheen vierestä takavuosina muissakin aviiseissa:
HS 3.2.2011: Hallitusneuvos Aamulehdessä: Kakan merkkaus Suomen lipulla epäkunnioittavaa
AL 1.2.2011: Saako kakan merkitä Suomen lipulla?

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.