Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Fennovoima: Voimalamme ei tarvitse olla ydinvoimala

Fennovoima selvittää keskisuuren voimalan sopivuutta Vuosaaren uimahalliin. Polttoaineenaan laitos käyttäisi uimahallin pesuhuoneen sukkanöyhtää.

Sukkanöyhtä kuuluu Etelä-Suomen tärkeimpiin vielä hyödyntämättömiin energiareserveihin. Erityisen helppoa sen havaitseminen on vaalealattiaisissa uimahalleissa.

Vuosaaren uimahallin operatiivinen johto on erittäin tyytyväinen nyt löytyneeseen ratkaisuun.

“Kun Lenita Airisto reilut kaksi vuosikymmeniä sitten alkoi vähätellä valkoisia tennissukkia, pesuhuoneidemme lattiat rupesivat täyttymään mustasta nöyhdästä”, kertoo vs. laitosmies Hannu Virtanen-Järvinen.

“Miesten tummista halpahintaisista puuvillasukista varpaiden väleihin kerääntyvää ja edelleen suihkuhuoneeseen päätyvää nöyhtää on erityisen runsaasti juuri Vuosaaressa. Minkäänlainen siivoustiheys ei auta, sillä poistettavan nöyhdän tilalle kasaantuu joka minuutti tonneittain uutta.”

Tällä hetkellä sukkanöyhtä kulkeutuu viemäreihin ja edelleen jätevedenpuhdistamoihin, joissa se tukkii niiden mekaanisia suodattimia.

Vuosaaren sukkanöyhtälaitosvaihtoehto on teholtaan pienempi kuin mitä Fennovoima on tähän asti kaavaillut Pyhäjoelle. Keskisuuren sukkanöyhtävoimalan voisi toimittaa joko Toshiba, Areva tai Rosatom.

Työ- ja elinkeinoministeriön valmisteilla olevan tiedotteen mukaan sukkanöyhtävoimalateknologiaan liittyvästä konsultoinnista voi hyvinkin tulla Suomelle uusi Nokia, Pirkkala tai Tottijärvi.

Den här artikeln har vi även publicerat på inte så flytande svenska i Nyhetscirkus.com

Lue Uutissirkuksesta myös:
14.11.2011: Ringhalsiin unohtuneesta ydinvoimalasta omistajilleen satojen miljoonien tappiot
12.10.2011: Ydinjäteluola nenässä voisi ratkaista Fennovoiman loppusijoitusongelman
17.6.2009: TVO tukee Greenpeacea

Ydinvoimalahankkeiden nykytilasta muissa aviiseissa:
TE 27.2.2013: Vapaavuori Ylessä ydinvoimavalmistajasta: Saksalainen, venäläinen – onko siinä eroa?
Kaleva 26.2.2013: STUK: Fennovoiman ydinvoimaosaaminen ei riitä
Yle 25.2.2013: Fennovoima: Ydinvoimala voi olla aiottua pienempi

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.