Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Abi pettyi sähköiseen kielikokeeseen

“Missä viipyy mahdollisuus suorittaa koko ylioppilastutkinto yhdellä Twitter-viestillä”, Mynämäen lukion kielikoekokeilua sivusta seurannut vantaalainen abiturientti ihmettelee.

Peetujoona Lahtisen mukaan sekä ylioppilastutkinto että yliopiston valintakoe voitaisiin tulevaisuudessa suorittaa Twitter-viestillä.

Peetujoona Lahtinen, 20, selaa aamun viestivirtaa älypuhelimestaan ja kummastelee ylioppilaskirjoitusten uudistustyön kankeutta. Mynämäen lukion parikymmentä abiturienttia oli vasta eilen mukana kokeilussa, jossa englanninkielen preliminäärikokeen tehtäviin vastattiin tietokoneella.

“Yhteiskunta ei selvästikään kykene kuuntelemaan meitä diginatiiveja”, Lahtinen sanoo.

Lahtinen aloitti ylioppilaskirjoitusten kehittämistyön ollessaan lukion ensimmäisellä luokalla neljä vuotta sitten. Hänen mallinsa perustuu sosiaaliseen mediaan ja sen voi helposti laajentaa myös jatko-opintoihin ja työelämään.

“Ylioppilastutkinto voitaisiin suorittaa yhdellä 140-merkkisellä Twitter-viestillä. Ylioppilastutkintolautakunta lakkautettaisiin, koska koko Twitter-yhteisö arvioisi opiskelijan suorituksen”, Lahtinen linjaa.

“Kaikki vastaukset twiitattaisiin esimerkiksi hashtagin #yokoe2013 alla ja kokelaat laitettaisiin järjestykseen jälleentwiittausten tai suosikkeihin lisäämisen perusteella.”

Peetujoona Lahtisen mukaan myös Aalto-yliopiston tekniikan alan valintakoe voitaisiin uudistaa samalla kertaa.

“Jotta diplomi-insinööriksi haluavien koe olisi linjassa lukiolaisten kiinnostuksen kohteiden kanssa, kokeen pitäisi keskittyä ainoastaan terveystietoon. Senkin suoritustapa olisi Twitter-viesti.”

Yhteiskunta on tähän mennessä vain vähätellyt Lahtisen ideoita. Vuosittain nuorten kanssa tekemisissä oleva kesätyönantajakaan ei ymmärtänyt hänen visiotaan.

“Olin kaupassa hyllyttäjänä ja ehdotin, että olisin tehnyt joka toisen työviikon etänä sosiaalista mediaa apunani käyttäen, mutta myymälänhoitaja vaati pikkumaisesti minua tulemaan kauppaan joka ikisenä työpäivänäni hänen tekemänsä työvuorolistan mukaan. Jo tämä osoittaa, miten pahassa jälkijunassa Suomi tässä asiassa on.”

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 29.1.2013: Abit panivat pyyhekumit syrjään
HS 29.1.2013: Maistelijalle jää surkea kielitaito
HS-Mielipide 26.1.2013: Olisiko äidinkielen yo-koe yksi reaalikoe lisää?
HS-Mielipide 25.1.2013: Voiko yleissivistystä mitata yhdellä kokeella?
HS 20.1.2013: Iso luuta lakaisi ylioppilastutkintolautakuntaa
HS 17.1.2013: Olet lukenut 5/5 artikkelia.Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.