Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Teini teki virheen ja pyysi sitä anteeksi

Raportoi 28.12.2012 17.12 Muut kohkaukset, Ongelmat, Tapetilla aina

Luvialaiskodissa elettiin karmaisevia hetkiä, kun perheen 15-vuotias tytär pyysi äkillisesti ja täysin varoittamatta anteeksi käytöstään. Tyttö selittää teon johtuneen huonosta omastatunnosta ja katumuksesta.

Porin lähellä sattuneeseen teini-ikäisen tytön katumukseen ja anteeksipyytelyyn liittyi myös oman huoneen siivoamista ja vanhempien sekä jopa oman pikkuveljen auttamista.

Perheen isä toteaa olevansa erittäin huolissaan lapsensa tilasta.

“Nyt kun ollaan päästy tähän pisteeseen, niin mieleen tunkee väkisinkin, että mitä kaikkea tämä tuo tullessaan”, isä huokaisee kyyneleitään pidätellen.

Tapahtumaketju sai alkunsa siitä, että tyttö oli tavanomaiseen tapaansa jättänyt, toistuvista huomautuksista huolimatta, hänelle kuuluneet kotiaskareet tekemättä. Tytön huonekin oli kuin jysähtäneen pommin jäljiltä.

Perheen äiti otti asian esille ja sanoi, että ulos kavereiden kanssa ei lähdetä ennen kuin askareet on tehty. Odotettu riita käynnistyi näillä sanoilla ja ajatustenvaihtoa jatkettiin huutamalla, paiskomalla ovia ja heittelemällä keskiraskaita esineitä seinään.

Mutta kiistely oli vain alkusoittoa tulevalle järkytykselle.

Arkinen riitely kääntyi
luonnottomaan suuntaan

“Voi kun sais kääntää aikaa taaksepäin ja päästä huutamaan tyttärelleni kuinka hän on piittaamaton, huolimaton ja vain pakenee vastuuta. Tuo vanhempien ja murkkuikäisen välinen arkinen taistelu muuttui kuin taikaiskusta joksikin luonnottomaksi, en tiedä miksi, eihän tällaiselle ole edes nimeä”, sanoo perheen äiti ja purskahtaa vuolaaseen itkuun.

Tyttö teki yhtäkkiä ennalta varoittamatta täyden U-käännöksen ja osoitti aidosti olevansa samaa mieltä äitinsä kanssa ja pyysi anteeksi aiempaa toimintaansa.

Tätä seurasi järkyttävä muutos tytön käytöksessä ja alkoi kauhistuttavien tekojen sarja. Perheen äiti joutui omin silmin todistamaan, kuinka oma teini-ikäinen tytär ryhtyi yksityiskohtaisesti toteuttamaan sanojaan, teki kaikki kotiaskareensa huolellisesti loppuun ja siivosi vielä jouluaattoaamuna oman huoneensa hohtavan siistiksi.

“Lisäksi tyttäremme auttoi 12-vuotiasta pikkuveljeään tämän siivouspuuhissa, lähti mukisematta mukaamme isoäitinsä lounaalle Tapaninpäivänä ja lupasi vielä tulla kanssamme mökille koko heinäkuuksi.”

“Kaiken se teki iloisesti hymyillen ihan kuin hänen sisällään olisi mellastanut jokin riivaaja. Mutta niinhän se todennäköisesti mellastikin. Eihän terve teini-ikäinen toimi näin, eihän”, äiti alkoi tiedustella turuilla ja toreilla, R-kioskilla ja lähi-ABC:llä sekä kaikilla netistä havaitsemillaan keskustelupalstoilla.

Asiantuntija: Jotain hämäräperäistä
pimeyttä tässä kyllä nyt on

Uutissirkuksen nuoriso- ja varhaiseläkeasiantuntija Uolevi Ahonen vahvistaa äidin epäilyt paikkaansapitäviksi.

“Kyllä tämä sairauteen tai johonkin hämäräperäiseen pimeyteen viittaa. Tapauksesta tekee erityisen vakavan se että teini on ryhtynyt toteuttamaan sanojaan teoissa ja tällainen kehitys saattaa johtaa melkeinpä mihin vaan.”

“Teini-ikäisillä ei ole omaatuntoa eikä heillä ole kykyä tuntea katumusta. Jos teini alkaa arjessa luonnottomasti ‘virrata samaan suuntaan’ perheen mukana ilman minkäänlaisia kapinan merkkejä, on syytä ryhtyä toimiin välittömästi. Sellainen teini tulee laittaa häkkiin tai toimittaa hoitojonoon jatkotoimenpiteitä varten.”

Jutussa esiintyvien perheenjäsenten nimet on muutettu maistraatissa, koska he haluavat jatkossa olla anonyymejä.

Teksti: Bob Huttunen, maakuntakirjeenvaihtaja ja Zände Mattila

Lue Uutissirkuksesta myös:
28.9.2012: Poikajoukko loukkaantui vakavasti bussipysäkillä


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuntoilu kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet