Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta , Talous

Twitter-kääntäjät paikkaavat MTV:n kääntäjävajeen

Jatkossa kuka tahansa katsoja voi tekstittää MTV:n ohjelmia samalla kun ne lähetetään. Käännökset välitetään Twitter-viesteinä kuvaruudun alalaitaan.

Arkistokuvamme näkymä ei liity tapaukseen.

Muutoksen taustalla on MTV Median strategia markkinajohtajuuden säilyttämisestä.

Tekstityksestä on tarkoitus järjestää kilpailu, jossa vuoden aikana eniten Twitter-viestejään ruutuun saanut kansalaiskääntäjä voi voittaa yhden elokuvalipun. Espoolainen Joonapertti Mattila on erittäin innostunut yhtiön uudesta tekstitysmenetelmästä.

“Sain jo kuntavaalien aikana yhden Twitter-viestini läpi. Koska olen erittäin nopeasorminen, nähnen omia tekstityksiäni televisiossa päivittäin”, Mattila arvioi.

MTV ulkoisti ohjelmiensa käännöstyöt vastikään kansainväliselle käännöstoimistolle, mutta suurin osa MTV:n entisistä free-kääntäjistä kieltäytyi yhteistyöstä yhtiön kanssa. Kääntäjien mukaan ulkoistus alensi heidän palkkioitaan noin 70 prosentilla. He ovat myös yllättäen vaatineet, että heidän pitäisi pystyä elämään työllään.

Aiheesta muissa aviiseissa:
YLE 30.10.2012: MTV Median ulkoistamat av-kääntäjät joukkoirtisanoutuivat
Apu 30.10.2012: Kovaa tekstiä
HS 31.10.2012: Käännöstoimisto BTI International parantaa kääntäjien palkkaehtoja

Vi har hunnit publicera den här artikeln även på dålig svenska.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.