Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Perussuomalaiset toivovat potkuja pakinaharrastajalle

Raportoi 13.04.2012 10.04 Harrastukset, Muut kohkaukset, Politiikka, Rikokset, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Eduskuntaryhmän enemmistö toivoo, että James Hirvisaari erottaa avustajansa tämän pakinankirjoituskykyjen vuoksi.

Puolueet ovat viime aikoina suosineet omia tunnuksiaan enemmän kaasupalloissa kuin hihamerkeissä.

Hirvisaaren avustajana työskentelevä Helena Eronen loi äskettäin Uuteen Suomeen blogitekstin, jossa hän elävöitti tajunnanvirtaansa pakinan tyylikeinoin.

Perussuomalaisten ryhmänjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner sanoo, että pakinointitaipumus vahingoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmää ja puoluetta.

Muutamat perussuomalaiset miehet ovat määritelleet osan omista aiemmista kannanotoistaan huumoriksi, mutta koska Eronen ei ole kansanedustaja vaan pienipalkkainen naisassistentti, hänet voidaan erottaa ilman pelkoa puolueen jakautumisesta.

Helena Erosen ilmaisun koomisia ulottuvuuksia ei ensimmäisenä havainnut Turun Sanomat, joten Turun Sanomia siteerasivat myöhemmin Iltapäivälehdet, Hufvudstadsbladet, Svenska Yle ja edelleen Dagens Nyheter ja Ruotsin televisio.

Erosen teksti on tuottanut muutaman viikon lähes unholassa olleille perussuomalaisille niin paljon julkisuutta, että puolue voinee leikata syksyn kunnallisvaalien mainosbudjettiaan noin 12 miljardilla eurolla.

Poliittisen vaikuttamisen ja huumorin yhdistäminen on vaarallista, koska kansa ja toimittajat ovat tottuneet siihen, että poliitikot pysyttelevät aina absoluuttisessa totuudessa. Huumori on tähän asti ollut sallittua vain Helsingin apulaiskaupunginjohtajana työskentelevälle Pekka Saurille (vihr) ja euroedustaja Eija-Riitta Korholalle (kok).

Sauri on harjoitellut ironian ja sarkasmin tyylilajeja piirroksissaan, joita Vihreä Lanka julkaisee. Eija-Riitta Korhola taas on onnistunut julkisuudessa kanavoimaan humoristisuutensa käyttämättömien oksennuspussien ja palindromien keräämiseen.

Kohunaiheuttamiskohua muissa aviiseissa:
HS 12.4.2012: Ruohonen-Lerner: Näin vakavilla asioilla ei lasketa leikkiä
AL 12.4.2012: Perussuomalaiset toivovat potkuja hihamerkkien ehdottajalle
Yle 12.4.2012: PS:n enemmistö esittää Hirvisaaren avustajalle potkuja
TS 12.4.2012: Eronen: Blogikirjoitus oli tarkoitettu vitsiksi
Karjalainen 13.4.2012: Kaikki mokat eivät voi olla vitsejä tai median vika
SVT 12.4.2012: Sannfinländare i blogginlägg: “Utlänningar ska märkas”
DN 12.4.2012: Sannfinländare vill märka utlänningar
AB 12.4.2012: Sannfinländare: Märk alla invandrare
Yle 11.4.2012: Hirvisaaris assistent vill märka utlänningar
Hbl 11.4.2012: Hirvisaaris assistent vill märka minoriteter
Etelä-Saimaa 11.4.2012: Voiko vitsinä kirjoittaa myös hihamerkeistä ulkomaalaisille?
TS 11.4.2012: Kansanedustajan avustaja ehdottaa ulkomaalaisille hihamerkkejä

Bloginpitäjät kohisevat vähemmän:
Eija-Riitta Korhola 13.4.2012: Huonoja vitsejä ja huonoa uutisointia
Ofelia Outolintu 11.4.2012: Latteita totuuksia: Satiiri on vaikea laji – vastaanottajalle

Helena Erosen alkuperäinen blogiteksti:
Helena Eronen 11.4.2012: Ratkaisu poliisin ulkomaalaisratsioihin


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!


Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet