Press "Enter" to skip to content

Politiikka , Uusimmat

Perussuomalaiset toivovat potkuja pakinaharrastajalle

Eduskuntaryhmän enemmistö toivoo, että James Hirvisaari erottaa avustajansa tämän pakinankirjoituskykyjen vuoksi.

Puolueet ovat viime aikoina suosineet omia tunnuksiaan enemmän kaasupalloissa kuin hihamerkeissä.

Hirvisaaren avustajana työskentelevä Helena Eronen loi äskettäin Uuteen Suomeen blogitekstin, jossa hän elävöitti tajunnanvirtaansa pakinan tyylikeinoin.

Perussuomalaisten ryhmänjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner sanoo, että pakinointitaipumus vahingoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmää ja puoluetta.

Muutamat perussuomalaiset miehet ovat määritelleet osan omista aiemmista kannanotoistaan huumoriksi, mutta koska Eronen ei ole kansanedustaja vaan pienipalkkainen naisassistentti, hänet voidaan erottaa ilman pelkoa puolueen jakautumisesta.

Helena Erosen ilmaisun koomisia ulottuvuuksia ei ensimmäisenä havainnut Turun Sanomat, joten Turun Sanomia siteerasivat myöhemmin Iltapäivälehdet, Hufvudstadsbladet, Svenska Yle ja edelleen Dagens Nyheter ja Ruotsin televisio.

Erosen teksti on tuottanut muutaman viikon lähes unholassa olleille perussuomalaisille niin paljon julkisuutta, että puolue voinee leikata syksyn kunnallisvaalien mainosbudjettiaan noin 12 miljardilla eurolla.

Poliittisen vaikuttamisen ja huumorin yhdistäminen on vaarallista, koska kansa ja toimittajat ovat tottuneet siihen, että poliitikot pysyttelevät aina absoluuttisessa totuudessa. Huumori on tähän asti ollut sallittua vain Helsingin apulaiskaupunginjohtajana työskentelevälle Pekka Saurille (vihr) ja euroedustaja Eija-Riitta Korholalle (kok).

Sauri on harjoitellut ironian ja sarkasmin tyylilajeja piirroksissaan, joita Vihreä Lanka julkaisee. Eija-Riitta Korhola taas on onnistunut julkisuudessa kanavoimaan humoristisuutensa käyttämättömien oksennuspussien ja palindromien keräämiseen.

Kohunaiheuttamiskohua muissa aviiseissa:
HS 12.4.2012: Ruohonen-Lerner: Näin vakavilla asioilla ei lasketa leikkiä
AL 12.4.2012: Perussuomalaiset toivovat potkuja hihamerkkien ehdottajalle
Yle 12.4.2012: PS:n enemmistö esittää Hirvisaaren avustajalle potkuja
TS 12.4.2012: Eronen: Blogikirjoitus oli tarkoitettu vitsiksi
Karjalainen 13.4.2012: Kaikki mokat eivät voi olla vitsejä tai median vika
SVT 12.4.2012: Sannfinländare i blogginlägg: “Utlänningar ska märkas”
DN 12.4.2012: Sannfinländare vill märka utlänningar
AB 12.4.2012: Sannfinländare: Märk alla invandrare
Yle 11.4.2012: Hirvisaaris assistent vill märka utlänningar
Hbl 11.4.2012: Hirvisaaris assistent vill märka minoriteter
Etelä-Saimaa 11.4.2012: Voiko vitsinä kirjoittaa myös hihamerkeistä ulkomaalaisille?
TS 11.4.2012: Kansanedustajan avustaja ehdottaa ulkomaalaisille hihamerkkejä

Bloginpitäjät kohisevat vähemmän:
Eija-Riitta Korhola 13.4.2012: Huonoja vitsejä ja huonoa uutisointia
Ofelia Outolintu 11.4.2012: Latteita totuuksia: Satiiri on vaikea laji – vastaanottajalle

Helena Erosen alkuperäinen blogiteksti:
Helena Eronen 11.4.2012: Ratkaisu poliisin ulkomaalaisratsioihin


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2018 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.