Nordens mest dynamiskt stillastående satirsajt publicerar satir även på svenska (beta version)

En icke bloggande kvinna hittades i Karlstad

22.01.2013 14:06 Media, Nyheter och gammelheter, På tapeten, Senaste inlägg

En ung kvinna som inte hade en egen blogg hittades i går kväll utanför ett köpcentrum i Karlstad. Enligt myndigheterna hade hon varit utan att blogga mer än tre år.

Man med blogg: En man med sin bärbara dator har en paus på sitt arbetsplats för att skriva ett inlägg om kvinnan som inte hade bloggat i tre år.

“Sommaren 2009 öppnade jag en blogg i Blogger, men eftersom jag arbetade heltid och tog hand om mina två småbarn på kvällar, hann jag inte skriva ett ända inglägg”, konstaterade 35-årig kvinna strax efter att ha blivit hittad.

Kvinnan fick hjälp av två byggnadsarbetare, vilka lyssnade på henne och skrev alla hennes ord i sina ägna blogginlägg.

Majlen Jakobsson, viceordförande av Sveriges bloggskrivareförbundernas centralförbund är oroad över utvecklingen i bloggvärlden.

“Jag är rädd för att det här fallet i Karlstad är bara början”, säger Jakobsson.

“Under de senaste månaderna har det blivit alltmer vanligare att bloggskrivarna håller på att ta även tio minuters pauser i sin bloggande. Och när man existerar tio minuter utan att blogga, nästa steget är att leva 20 eller även 30 minuter på samma sätt.”

“Och så småningom glömmer man sina lösenord och efter det är nästan allt förlorat”, konstaterar Jakobsson, tar ett par dussintals bilder av sig själv med sin mobiltelefon och börjar skriva sitt nästa blogginlägg om intervjun hon just gav åt Nyhetscirkus.

Andra bloggar om att blogga:
Bisonblog 21.1.2013: #Blogg100 – Andra sommaren
Kaospatrullen 21.1.2013: #Blogg100
Deepedition 21.1.2013: #Blogg100 – ska jag verkligen försöka
Stickbloggen Fantastick 21.1.2013: Antar en utmaning #blogg100
Baronen.org 22.1.2013: 100 inlägg under 100 dagar
Heidisnews.se 22.1.2013: #Blogg100
Ordklyverier.se 22.1.2013: #Blogg100

Taggar:

Kolla alla taggar: #blogg100 alkohol arbete och arbetslöshet bebisar bilar bloggare bostadsbrist bröster media cykelvägar datorer ekonomi Epa-traktor ergonomi eurozon facebook fastigheter framtiden gamla tidningar glädje Google grammatik guggenheim gångbanor hemligheter infografik Internet Jag övar min svenska jordbruk katter klimatförändring kommunalval 2012 korv krig och fred kriminalromaner Kung-Kong köksmaskiner mat mc media melankoli min blogg mobiltelefoner män och kvinnor mänskligheten nationalekonomi Nord Korea nutidskonst pengar politik (Finland) presidentval 2012 På bio resor Ryssland samhället skolan skolket snus sopor sparande sparkstötting studentliv teknik TV Twitter undersökningar uppfinningar Utbildning utrikes Vintertiden hej hej! vårtecken Ystad yttrandefrihet